Novica:POROČNI LIST
(Kategorija: Gledališke novice)
Objavil Marko Drobne
sreda 06 april 2016 - 19:39:29

V nedeljo, 10.4.2016 ob 16. uri bo gledališka skupina Prosvetnega društva Čemšenik v dvorani Prosvetnega društva uprizorila premiero gledališke igre Poročni list.

Poročni list je komedija v štirih dejanjih avtorja Ephraima Kishona, na oder Prosvetnega doma Čemšenik pa jo je udejanil režiser Marjan Bokal.

Vljudno vabljeni!
slika-porocni_list
image/jpeg 884x930


Ephraim Kishon je zelo znan izraelski pisatelj, dramatik, scenarist in režiser. Rojen je bil v Budimpešti na Madžarskem. Poleg številnih posnetih filmov in napisanih knjižnih del, je rad pisal tudi komedije za gledališča. Med njimi je tudi »Poročni list«.

To je zgodba o zaljubljenem paru, Romeu in Juliji, ki pa je z leti skupnega življenja zapadel v zakonsko rutino in v življenje dveh zakoncev iz dneva v dan. Da bi ljubezen zopet vzplamtela pa je potrebno korenitih sprememb in prevetritve medsebojnih odnosov. Takšno pozitivno spremembo bi ob zavedanju lastnih napak lahko povzročila poroka hčerke, ki pa visi v zraku zaradi izgubljenega poročnega lista staršev, kar povzroči v hiši pravo zmešnjavo in kaos.

Ali se bodo odtujena srca še bolj odtujila in šla vsako svojo pot, ali pa se bo ljubezen ponovno vrnila in zasijala v vsej lepoti? Kdor si bo ogledal našo predstavo, bo to izvedel!

Nastopajo:
Edo – Brane Grobljar
Štefka – Jasna Drobež
Anja – Veri Kolenc
Boris – Marko Drobne
Robert – Izidor Klopčič
Jana – Jerica Polc

Režiser – Marjan Bokal
Šepetalki – Marinka Kovač in Katja Bokal
Razsvetljava in ozvočenje – Marko Mal
Scenska dela – Franci Polc, Uroš Polc, Anže Kovač, Vojko KovačZa novica je izProsvetno društvo Čemšenik
( http://www.pd-cemsenik.si/news.php?extend.174 )