Novica:OBMOČNO SREČANJE FOLKLORNIH SKUPIN IN PEVCEV LJUDSKIH PESMI ZASAVJA 2013
(Kategorija: Folklorne novice)
Objavil Marko Drobne
sobota 16 februar 2013 - 15:57:58

<table><tr><td width="50%">Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti območna izpostava Zagorje ob Savi vabi na območno srečanje folklornih skupin in pevcev ljudskih pesmi Zasavja 2013.

Srečanje bo potekalo v soboto, 23. februarja 2013 ob 18. uri v kulturnem domu na Mlinšah, nastopili pa bodo pevska skupina “KLASEK” Izlake, Folklorna skupina Javorje, Folklorna skupina Trbovlje, Pevska skupina Folklorne skupine Čemšenik, Moška pevska skupina “FANTJE OD FARE” Šmartno in Folklorna skupina Čemšenik.
<td>
revija2013
image/jpeg 439x314
</td></tr></table>

Strokovna spremljevalka folklornih skupin bo Klavdija Žabot, strokovna spremljevalka pevcev ljudskih pesmi pa bo Simona Moličnik.

Klavdija Žabot se je prvič srečala s folklorno dejavnostjo leta 1988, ko je zaplesala v otroški folklorni skupini OŠ Razkrižje. Leta 1993 je stopila v vrste Folklorne skupine KUD Razkrižje, katere članica je še danes. V študentskem obdobju se je vključila v Akademsko folklorno skupino France Marolt in tam deset let aktivno sodelovala v organizacijskem in umetniškem odboru. Od leta 2008 je umetniška vodja Folklorne skupine Veselje Mestnega društva gluhih Ljubljana. Leta 2000 je postala strokovna spremljevalka srečanj odraslih folklornih skupin.

Simona Moličnik je magistrica muzikologije, urednica za ljudsko glasbo na Radiu Slovenija. Tedensko pripravlja oddajo Slovenska zemlja v pesmi in besedi, v katerih predstavlja širok pogled na zvočno podobo glasbenega izročila v vseh pojavnih oblikah z jasnimi konturami, pa odtenki duha časa, v katerem so nastale. Uredila je tri tematsko naravnane zgoščenke s področja ljudske glasbe, ki jih je izdala založba ZKP RTV Slovenija, prispevke o glasbeni dediščini objavlja v Folklorniku, spletni glasbeni reviji Odzven in na drugih mestih. Raznovrstne poustvarjalce izročila pa predstavlja tudi v mednarodnem merilu v okviru Evropske radiodifuzne zveze (EBU).

Povezovalka prireditve: Nataša Jurjevec Juvan.

Program sofinancira in podpira občina Zagorje ob Savi.


Za novica je izProsvetno društvo Čemšenik
( http://www.pd-cemsenik.si/news.php?extend.108 )