Razne novice07 februar 2008

Nagrajenka dr.Slavka Gruma

Objavil/a: Martina Bokal
Jasna Drobež se je že pred 21 leti pridružila kulturnemu društvu v Čemšeniku. Dejavna je bila na vseh področjih. Pela je v dekliškem pevskem zboru Zora, plesala v folklorni skupini, še sedaj pa je aktivna članica gledališke skupine in cerkvenega pevskega zbora župnije Čemšenik. Na odrskih deskah uprizarja vloge, v katerih zna dobro prikazati njihov značaj, in s svojimi soigralci ter ostalimi sodelavci prispeva k uprizoritvi gledalcem dopadljivih predstav. V vseh teh letih je uprizorila najrazličnejše vloge, gotovo pa se najbolj spomnimo zadnjih: pretkane baronice Rozale v Linhartovem Matičku in "nafrfuljene" Vickey v komediji Harolda Brighousa Hobson v škripcih. Pomembne vloge redno uprizarja tudi v Grajskih štorijah na dvorišču gradu Gamberk.

Poleg gledališke dejavnosti po potrebi povezuje oziroma vodi tudi različne prireditve. Pomemben delež pa prispeva tudi na organizacijskem področju Prosvetnega društva Čemšenik. Bila je že predsednica in tajnica društva, sedaj pa je od leta 2003 njegova blagajničarka.

Za vse to delo je 7.februarja 2008,na predvečer letošnjega kulturnega praznika, prejela priznanje dr.Slavka Gruma.

Na slavnostni akademiji je nastopil tudi trio EROIKA, ki je več kot navdušil publiko v nabito polni dvorani. Čemšeničani smo bili še posebej zadovoljni in navdušeni, ko je baritonist Matjaž Robavs povedal, da njegov oče prihaja iz Čemšenika ozir. Znojil in obudil par spominov na naš kraj.

ustvari pdf za to novico  tiskalniku prijazno 
© Prosvetno društvo Čemšenik 2007-2017
Ureditev strani Marko Drobne