Razne novice15 februar 2017

KD IZLAKE S KOMEDIJO TRIO NUŠIĆ

Objavil/a: Marko Drobne
V nedeljo, 19.02.2017, vas vabimo na gledališko predstavo Trio Nušić, v izvedbi gledališke skupine KD Svoboda Elektroelement Izlake.

Avtor igre je Branislava Nušić, pod režijo se je tudi tokrat podpisal Jože Krajnc.

Predstava se začne ob 16.00.

Vljudno vabljeni!
kd_izlake
image/jpeg 3456x2304
Imeniten srbski pisec Branislav Nušić (do osemnajstega leta starosti je nosil ime Alikibijad Nuša) je hvaležen in žlahten avtor precejšnjega opusa del različnih žanrov, še posebej pa je zaslovel s svojimi komedijami. V njih se je na duhovit način ukvarjal predvsem z oblastjo pa tudi z drugimi zgodbami vsakdanjega življenja, pri čemer se je ravnal po naslednji svoji domislici: v vsakem primeru je boljše gledati življenje v gledaliških predstavah, kot pa gledati gledališke predstave v življenju.

trio_nui
image/jpeg 1409x1585

"Z izlaškimi gledališčniki smo se lotili treh njegovih enodejank, ki so vsaka po svoje in vse tri hkrati tipičen odraz njegovega satirično posmehljivega odnosa do uradnikov kratkega dometa, do vzvišenosti kvazi oblastnikov in do povsem običajnih lopovščin več vrst. Prav zanimivo je ugotavljati, kako aktualne so primerjave z nekaterimi junaki današnjega časa. Tri njegove kratke komedije smo povezali v Trio Nušić z nekaj veziva, ki smo ga dodali sami. Nušića smo se lotili z veseljem in z odgovornostjo pa seveda z upanjem, da bo tudi tokrat kot vselej in povsod naletel na dober odziv pri gledalcih.

Privoščimo vam veliko užitkov in veliko aktualnih primerjav."

Jože Krajncustvari pdf za to novico  tiskalniku prijazno 
© Prosvetno društvo Čemšenik 2007-2017
Ureditev strani Marko Drobne