Gledališke novice27 april 2015

SLOVO TREH VAŠKIH SVETNIKOV

Objavil/a: Marko Drobne
Trije vaški svetniki so v KC Delavski dom Zagorje sklenili svojo pot.

Člani gledališke skupine Prosvetnega društva Čemšenik se najlepše zahvaljujemo za vse vaše številne obiske na naši igri in po vseh vaših odzivih, smo veseli, da smo vam v teh časih vsaj za tisti dve uri malo popestrili dan oziroma večer.

Najlepša hvala!
trije_vaski_svetniki
image/jpeg 800x536
Trije vaški svetniki so v Zagorju sklenili svojo pot, kar pa ne pomeni, da smo jo tudi mi. Za jesen že pripravljamo novo igro in upamo, da nam ponovno uspe navdušiti vas, naše gledalce, ki nam ogromno pomenite.

Hvala vam za vse vaše spodbudne besede in upam, da boste še mnogokrat uživali na naših prireditvah!

Izmed vseh številnih pozitivnih odzivov pa bi radi z vami delili še besede g. Manfreda iz Zagorja, ki nam je vsem segel prav do srca:

"Spoštovane gospe in gospodje gledališke skupine PD Čemšenik!

Kot amaterski ljubitelj gledališča, se Vam zahvaljujem za prisrčno ter žlahtno slovensko izvedeno gledališko predstavo "Treh svetnikov", s katero ste nas lepo in spomladansko veselo presenetili in obdarili v Delavskem domu v Zagorju, 23. 4. 2015. Kot žal razočarani abonent, v glavnem vsebinsko neuspele zagorske gledališke sezone 2014/2015, v kateri "profesionalnim" gledališkim skupinam ni uspelo v nas vzbuditi kaj dosti gledališko-katarzičnega užitka, ste nam (, oziroma vsaj meni,)sinoči podarili dobro mero veselja in prijetne sprostitve. Nad vse prijetno me je presenetil notranji žar vseh igralcev, s katerim ste doživeto in v lepem jeziku podajali na odru svoje vloge. Svoje slovensko prosvetno poslanstvo 21.st. ste tudi v našem Zagorju odlično opravili, vi zavzeti "fantje in dekleta" izpod naše lepe Čemšeniške planine, medtem ko je v samem središču Zagorja, ki je že od prve tretjine prejšnjega stoletja imelo zavzete igralske skupine pa je sedaj, kljub množici "intelektualcev",takšna zavzetost očitno že povsem pogorela (, kljub odličnim gledališkim možnostim našega DD). Ostale so nam le še vsakodnevne in obvolilne politične tragi-komedije, oziroma "postgruntarske" igre za novce in politično moč ter spomin na odlično izvedeno zahtevno dramo Celjski grofje, ki jo je na odru pred Sokolskim domom odigrala zagorska dramska skupina sredi 50-ih let prejšnjega stoletja. Z vso resnostjo vam predlagam, da ob sedaj modernih prenosih raznih licenc in "know how"-a, naredite v Zagorju (" kot kakšen strateški investitor"), izpostavo vašega društva za prenos, pardon bolj moderno, "transfer" gledališko-igralskega žara v naš center cvetočega Zagorja.

Ob tem ste vi, spoštovani in vse hvale vredni amaterji, kljub temu, da je šlo za zadnjo vašo predstavo "Treh svetnikov", ste z njo v bistvu odlično odigrali tudi vlogo "rešilnega pasu" časti in slave letošnjega zagorskega gledališkega abonmaja.

Lep pozdrav, Marijan Manfredo, Zagorje"

ustvari pdf za to novico  tiskalniku prijazno 
© Prosvetno društvo Čemšenik 2007-2017
Ureditev strani Marko Drobne